Kvalita obuvi

30.08.2011 17:26

Pri kúpe tovaru častokrát neplatí, že čo je lacné je automaticky aj dobré a teda sa to oplatí kúpiť. Toto isté pravidlo sa skutočne veľmi hodí aj na výber obuvi, a to hneď z niekoľkých pádnych dôvodov. Či sa nám to páči alebo nie, lacná obuv býva často veľmi nekvalitná čo sa týka použitých materiálov, šitia alebo zdravotnej nezávadnosti.

 

Lacné topánky sú prevažne nekvalitne vyrobené, a tak nám napríklad nedostatočne zabezpečujú vetranie a dýchanie topánky, ktorá sa tak ľahko stane útočiskom neželanej vlhkosti, a tak začnú topánky zapáchať prípadne nám začne plesnieť naše chodidlo.

 

Trvácnosť lacných topánok takisto nie je práve najdlhšia, takže v konečnom dôsledku za lacné topánky kupované často, lebo málo vydržia, zaplatíme viac ako za jednu kúpu kvalitnej, trvácnej a o niečo drahšej obuvi.

 

Topánky takisto nie je najšťastnejším riešením kupovať z druhej ruky, lebo takáto obuv má už vyformovaný svoj tvar po svojom predchádzajúcom majiteľovi a nosili by sa nám nepohodlne a neboli by tak príliš vhodné ani z ortopedickej stránky. Okrem toho v prípadne plesňového ochorenia sa takáto infekcia ľahko dostane aj na naše nohy, čo tiež nie je dvakrát príjemné.

 

Kvalitná obuv nám naopak poskytne pohodlné zdravotne nezávadné prostredie pre naše nohy, čo je určite výhodnejšie aj za vyššiu cenu. Pri športovej obuvi sú to napríklad značky Nike, Adidas, Puma, Reebok alebo mnohé iné známe.