Šaty

30.08.2011 14:12

Šaty sú pre ženy zrejme rovnakou vášňou, ako napríklad pre mužov autá či obleky. Prečo je tomu vlastne tak? Okrem toho, že v dnešnej dobe je vyzerať skvelo alebo aspoň upravene a príjemne tak trocha povinnosťou alebo minimálne nepísaným pravidlom, sa ženy už oddávna rady pekne obliekali. Šaty boli pre ne vizitkou ich krásy, šarmu a príťažlivosti. V minulosti to bola predovšetkým výsada tých lepšie situovaných žien, ktoré sa nemuseli trápiť nad nedostatkom základných vecí a mohli si dovoliť na seba míňať prostriedky nielen kôli základným potrebám ako napríklad jedlo pre seba a rodinu. Byť pekne oblečená teda bolo len výsadou žien zo šľachty prípadne žien obchodníkov či mešťanov.

 

Doba sa ale postupne zmenila a spolu s postupným zvyšovaním životnej úrovne si mohli aj jednoduchšie ženy dovoliť sa pekne obliecť, prípadne si na seba kúpiť nejaký ten doplnok z diamantov, zlata či striebra. To sa samozrejme týka predovšetkým vyspelých krajín tých bohatších, ku ktorým ale patrí aj Slovensko, čiže aj Slovenky si smú pre seba kúpiť nejaké pekné oblečenie.

 

Na svetovom trhu dnes dostanete množstvo najrozličnejších druhov šiat, od krátkych letných cez rozličné róby, večerné šaty od bezpočtu dizajnérov, návrhárov známych značiek. Ich ceny sa pohybujú od tých najlacnejších pre najjednoduchšie šaty až po astronomické sumy, ktoré sú určené len pre tých najbohatších. Výber je tak skutočne len na vás.